ölmusslor

Gårdagens middag:




fräs lite lök och vitlök i en gryta i smör eller olja, jag hade både
släng i lite fänkål och morötter
häll över en burk ljus öl och koka upp
häll i grädde, salt och peppar
låt puttra ett tag
höj värmmen lite så att det kokar och släng i musslorna
koka ca 5 min under lock

nu är det typ klart
vill man så kan man sila soppan och låta den reducera ett tag
för att få den krämigare men det orkade inte jag

SMAKLIG MÅLTID!


Det är ingen annan i min familj som äter musslor. Damian tycker att jag är taskig som "gör sönder deras hus"... och Chris...är inte så vuxen än haha.
Så ja, jag åt upp nästan ett helt kilo själv. 

När jag var liten bodde vi i Dubrovnik och där brukade min pappa och jag dyka efter musslor själva. Vi åt det jätteofta och jag minns att det var något av det godaste jag visste.


utsikten från huset vi bodde i,
då fanns inte de husen framför och man kunde knata ner och bada



Damian och jag, vid mitt gamla badställe
augusti 2008



Damian och jag,
Mokosica, augusti 2008


Take care!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0