träningsvärk....

Väcktes av Sofie Sjöden halv elva och upp o hoppa i iväg till gymmet =) nu är städningen avklarad och en sen lunch med honungsrökt lax har avnjutits, mums
Om ett par timmar kommer älsklingsgrabbarn
Väcktes av Sofie halv elva och upp o hoppa i iväg till gymmet =) Härligt härligt, men ajaj...är ju inte där så ofta jag.... Inte för att jag inte vill men det finns helt enkelt inte tid.
Ska iaf försöka ta med Damian ngn gång och se om han sköter sig, det skulle ju underlätta.

Nu är städningen avklarad och en sen lunch med honungsrökt lax har avnjutits, mums! 

Om ett par timmar kommer älsklingsgrabbarna hem från Stockholm. All in all, underbar helg!




härliga lördag

Denna helg är jag både man- och barnledig, en ytterst sällsynt händelse.

Vad bättre att göra än fira in  helgen med dunder och brak på nöjes med Mustasch =)




förfest =)



härliga människor



MUSTAAAAAASCH!!!



lovely






Kvällens svar på alla frågor: I've got my motor running, my moooootoooor running!!!
Eller hur?



Idag har jag mått skamligt bra med tanke på gårdagens bravader. Jag har varit och shoppat massa god mat och njöt av denna middag:


blodig pepparstek, sallad med avocado och
citronfrästa champinjoner och grillad chiabatta
mums!

favoritobjekt

Damian var sjuk i helgen och hur bättre fördriva tiden än att agera modell =)

älskade hjärtat

















pizza

pizzabak förra helgen =)




förberedelse




gladfis



snart snart



mumma




peace <3



idag är inte en vanlig dag

för det är Chris födelsedag <3 Grattis gullet, love u!


Igår var hans mamma & Tommy här, tillsammans med Chris mormor, morfar och gubben Johan ;)


födelsedagsbarnet med familj



svärmor =)



grabbarna grus, där de trivs bäst =)



Idag sjöng jag o Damian för honom och för en stund sen var hans pappa här och firade.

För övrigt en lugn helg, med en fortfarande febrig liten Damian. Som tyvärr inte håller sig lugn...  Imorgon börjar den näst sista veckan på praktiken, med tre nya reportage som ska tryckas ut =)

Rock on ;)

tillhörigheten

hemma med febrig unge...
Vi har pratat om att han är lite brun, för att han är halvjugge. Detta ledde i sin tur om en
hemma med febrig unge...

Vi har pratat om att han är lite brun, för att han är halvjugge. Det är han själv som tycker att han är det, jag tycker att han är blekfisen incarnated. Dock håller hans "bränna" lite längre =)
Iaf...Detta ledde i sin tur om en diskussion om juggelands vara eller icke vara, om serbien, bosnien och kroatien.

Personligen vill jag inte gärna identifiera mig med någon av dem, eftersom jag anser att jag är jugge. Det var ju Jugoslavien när jag bodde där så...

Senare gick vi till kiosken för att köpa alvedon och Damian försökte övertala mig om att han är frisk, varpå jag påtalade att han är jätteröd av febern.

Då muttrade han: 
- men det är ju för att jag är från bosnien...

Då vet ni det, bosnier är röda.



när man är sjuk får man bädda ner sig
och äta chips även om det är mitt på dagen




arbete&ekonomi

Idag hade jag deadline på tre av fyra reportage som jag skrivit för nwt-bilagan arbete&ekonomi. Känns skönt att det är färdigt och att arbetet kan gå vidare.

Fick igenom två till av mina idéer så nu är det fullt ös med dem. Imorgon blir det en spännande dag med flera intervjuer samt en lunchdejt med Maalun =)

Nu till något helt annat.

Jag gillar Malin Wollin jävla mycket, jag behöver inte hålla med om allt, men hon skriver bra och hennes krig mot alla dumma människor som inte fattar att man kan och får ha olika åsikter är imponerande. Orken! Gillar man inte så är det ju bara att klicka vidare, kära nån...

Läste i alla fall just detta. Lite roligt är det ju, och smidigt också, att veta att den där "hederskoden" finns. Det som är bra störande är dock att många tjejer utnyttjar det och men övermod tjafsar, puttas och slåss för att de VET att killen inte slår tillbaka.

En kompis till mig ville (fråga inte varför) provocera sin kille med alla möjliga sorters beteende och han framhöll hela tiden att han fattade vad hon höll på  med och att han aldrig slår tjejer. Det slutade med att han slog ner henne och sparkade henne när  hon låg ner. Ok eller inte, är inte det jag ifrågasätter här, men om jag var kille och en tjej slåg på mig så skulle jag fan slå tillbaka. om än kanske inte lika hårt



tiiisdag

Tisdag brukar vara min sämsta dag, men idag vaknade jag pigg och redo för en produktiv arbetsdag. Kan ha att göra med att snälla Vera var här igår och satte i löshår på mig =)

Smart ass som jag är beställde jag ju vågigt hår. Till mitt försvar såg det inte SÅ lockigt ut på hemsidan men men, jag är inte kräsen, det funkar bra det med. Jag har ju aldrig haft så lockigt hår förut så.

I helgen hade vi besök av Nexi. Det fick dock avslutas tidigare än planerat då fröken var OMÖJLIG att gå ut med, speciellt ihop med ett barn. Kul att se en doberman och en fyraåring bråka om pinnar...inte.






ni får nöja er med mobilbilder sålänge,
men visst syns det hur vi trivs =)


Nexi, in action


kompisarna <3


Nästa gång ska jag och Nexi vara barnlediga och då jävlar!




Take care!

nytt

Ny vecka, nya tag!


Idag blir det att göra färdigt intervjuer så att jag kan börja med nytt =)

Take care allihop o kör hårt!

fruset värre

Igår var jag ju på ett jobb i Oslo. Var på ett bygge och fotade och det var så förbannat kallt så jag kunde knappt hålla pennan och skriva...
Fotografen och jag fick stå ute och vänta i typ en timme! Det blåste så att man knappt kunde gå, så kallt som fan var det...

Trots kylan och blåsten så tyckte jag att Oslo verkar vara en fin och spänannde stad. Planerar en helgtripp med älsklingen, när det blir varmare. Operahuset var väldigt mäktigt, gäller bara att få igenom att gå på en opera ;)




inte så bra kort men, som sagt, det var jävligt kallt...



Damian nu: man kan ju äta gris....Hur gör man julskinka?....Man gör den av gris, det förstår jag ju men hur gör man den så krispig?

min lilla rocker =)
tack Dennis för snygga pirat-bandanan!
(och inlinsen)

dåligt samvete över uteblivet dåligt samvete

Apropå:
http://www.aftonbladet.se/wendela/article8671633.ab


Sen Damian föddes har jag jobbat till och från, ibland jättemycket och ibland inget alls, sådär så att det jämnar ut sig. Oftast har jag då inte haft så dåligt samvete om han varit på dagis jättelänge någon dag, eftersom jag vet att det bara sker ibland.

Damian har det superbra på sitt dagis, han har kompisar, leker och har det hur kul som helst.

Trots detta, har jag i de fall jag fått sluta tidigare skyndat mig till dagis för att hämta tidigare...för att vara snäll. Vad har hänt då?

Jo, jag har fått släpa hem en skitsur unge som hatar mig för att jag kommer och avbryter hans planer (de skulle ju just äta mellanmål/gå till någon annan avdelning/gå ut/whatever) och jag kan minsann gå hem själv och jag är dum.

Lärde jag mig något?

Nej.

NU, först NU (han blir fem i maj) struntar jag i att hämmta tidigt. Jag tar den där timmen och sitter och pillar navelludd i värsta fall, men jag går inte och hämtar före utsatt tid.

Ett nytt problem för mig är dock en annan insikt. Nu när jag jobbat heltid i en vecka, (och gått i skolan heltid inann för den delen oxå men inte lika sent) kommit hem strax efter sex och Damian lägger sig klockan åtta har jag knappt varit hemma alls. Och jag saknar det inte. Jag kan jobba huuuur mycket som helst känns det som. Jag vill, jag vill jag vill verkligen det här. Det går hur bra som helst.

Och så kommer jag på mig själv att jag har en liten son hemma som jag inte träffar och har den där jävla kvalitetstiden med annat än på helgen och att jag inte saknar det, jag tänker knappt på hem/barn/man.

Då får jag dåligt samvete för att jag inte har dåligt samvete för att jag är borta och inte bryr mig.




Tankar på det?


älskadeälskadeälskadeälskadeälskadeälskadeälskadeälskadeälskadeälskade



Är det nu något rikspucko som tror att jag ångrar
mitt barn och inte älskar honom så har du fel.

jag kan inte norska

Hela dagen har gått åt till intervjuer, hann precis skriva ihop allt innan det var dags att dra hem =) Jag hann ifs med en långlunch på FishEye mittidär men ändå.

Men jag klagar inte! Trivs som fisken i vattnet och kom på mig själv att jag gick och mös i solen och tänkte "det här kan jag tänka mig att göra varje dag". hahaha, det ska jag ju!?! 

En av intervjuerna var på Hammarö. Jag har bara varit där ett par gånger o åkte då bara raka vägen till destinationen så nu var det lite spännande. Fint var det men varför plogar de inte på vägarna? Skitkul att gå i villaområdet, inga trotoarer och ett megalager av snö/slask/is över hela gatan....

Förra veckan gjorde jag en intervju med en norsk kille. Det gick ok, bara något ord som jag inte förstod. MEN

...imorgon åker jag till Oslo där jag aldrig varit för att intervjua en kille som pratar icke svenskanpassad norska som jag inte kan...

Jag pratade med honom i telefon idag och ja, det var flera gånger som han frågade saker som jag bara svarade "ja" på och så frågade han om igen o då klickade det att "ja" kanske inte var ett giltigt svar, tex om vilken tid vi kommer....
det roliga är att vi precis idag pratade om det här på studion, så jävla pinsamt det är att låtsas förstå o så verkar man helt blåst....

Som tur är har jag med mig en fotograf så jag har lite sällskap, plus att hon kör så jag slapp åka tåg =)



Förhoppningsvis hinner jag hem till Systerskap-festivalen som börjar 17 imorgon.

Take care allihopa och önska mig lycka till imrogon!



JCS

I fredags var jag med några klasskompisar på sista genrepet för Jesus christ superstar (Tack Anna!). Väldigt imponerande!

Mad risk för att dumförklara mig själv, men satan vad bra den var! Jag har aldrig tidigare sett/hört på den så helt nytt för mig och jag tyckte att det var fantastiskt.

Spelas på Scala så passapå passapå!


http://www.scalateatern.com/site/page.asp?evid=1346&id=36#top


I övrigt har helgen varit lugn med trevligt umgänge och soliga promenader =)
Idag väntar två större jobb och så är veckan igång!

Take care allihopa.....

ettan

Efter nästan en veckas väntan så kom den ut. Min atikel om lille River som dog...








Min idé, mina artiklar o mina foton.
Känns jääävligt nice!

Det var en ganska jobbig intervju, men jag tycker att det gick banska bra. Det jobbigaste tycker jag var att fota Rivers saker. Att ta i något så viktigt som bevarar minnet av någon som inte är kvar.
Jag hoppas att de berörda är nöjda och är tacksam för att ni valde att dela med er berättelse till mig.



My (second) article in the local newspaper. About a mother that lost her almost full term baby due to mistakes made by the medical staff.

fördomar

Vi tittar på Family guy och de visar två italienare som står och pratar med varann.
Damian: Det var två tjuvar som pratade med varandra.

Bra gjort att han direkt identifierar italienare som kriminella...





Fika i lördags med familjen Sjödén/Hammarsten,
där Damian kontaterade att man blir blå
på tungan av att suga på blåa M&Ms

hair

Fördelar med att färga håret hemma:

- att få uppleva känslan av att håret känns som en enda svintoklump på huvudet innan man haft i inpackningen

- man kan plaska lite extra med fötterna i duschen i vattnet som samlats för att allt hår som lossnar proppat igen avloppet

- att håret går av så att man slipper klippa topparna






jeiii



Tur att löshåret ska i snart
men gissa  vem som
får klippa sig som fan efter ;)



RSS 2.0